Met deze slimme tips verkoop jij makkelijker auto’s

Heb je een auto eenmaal ingekocht of ingeruild, dan begint het avontuur pas echt. Tussen de vele tienduizenden auto’s op internet wil jij met je advertentie opvallen om de klant te verleiden. Dit gaat niet vanzelf, daarom delen wij graag de belangrijkste presentatietips om je auto’s sneller te verkopen.

Wat wil je met je advertentie bereiken?

Voordat je lukraak gaat proberen je presentatie te verbeteren moet is het verstandig om na te denken wat je wilt bereiken. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Onderstaande foto geeft aan wat wij hiermee bedoelen.

Volvo V70

De Volvo V70 lijkt door een particulier te worden aangeboden, staat op een willekeurige plek op een industrieterrein en laat niets zien van de aanbieder. Kopers die waarde hechten aan de aanbieder, zullen bij het zien van deze foto snel doorklikken. Maar waar moet een online gebruikte auto presentatie dan wel aan voldoen? Eerst moet je je realiseren dat een online presentatie twee doelen heeft:

 • Ondersteunen van de beste vraagprijs
 • Visitekaartje afgeven van je bedrijf

Bij elke commerciële uiting rondom jouw gebruikte auto’s moet je bovenstaande doelstellingen in het achterhoofd houden.

Hoe beter de presentatie, hoe sneller de verkoop. Hier 9 waardevolle tips:

 1. Laat foto’s en tekst bij elkaar passen

Gebruik je foto’s van lichtmetalen velgen, climate control of xenonverlichting? Benoem dit in je tekst, in plaats van de openingstijden en optionele afleverpakketten te vermelden.

 1. Onderbouw je prijs

Maak duidelijk waarom jouw auto meer waard is dan een soortgelijk model. Dit doe je door foto’s toe te voegen van de opties waarmee de auto zich onderscheid. Niet met een wollig verhaal over ‘betrouwbaarheid en uitstekende service’.

 1. More is better

Met foto’s verleid je de klant en houd je hem langer vast. Zorg voor een zo compleet mogelijke fotopresentatie waarbij – naast de kwaliteit – geldt: hoe meer foto’s, hoe beter. Opties zijn belangrijk, maar vooral designdetails spreken tot de verbeelding. Denk aan een sportieve grille, chromen exterieurdetails en bijvoorbeeld buitenspiegels met verlichting. Door dit te presenteren zorg je ervoor dat de klant jouw auto vasthoudt.

 1. Controleer de portals waarop je adverteert

Investeer in de presentatie van je bedrijf op alle portals waar je adverteert. Maak foto’s van je pand en het team waarmee je de klant bedient. Dit maakt jou tot een betrouwbare partij.

 1. Presenteer je bedrijf met een video

Met een video van de grondlegger van het bedrijf (of degene die het bedrijf heeft voortgezet) scoor je altijd punten. Ga ook met je camera langs je showroom, werkplaats, schadeafdeling en wasstraat. Een completer beeld vergroot het vertrouwen. En ontmoet de klant als hij bij de auto komt kijken en een van de ‘hoofdrolspelers’ uit de bedrijfsfilm? Dan is het ijs gebroken en sta jij met 1-0 voor.

 1. Voeg bij elke occasion een video toe

Naast de presentatie van je bedrijf verdient elke occasion een video. Belangrijke aandachtspunten: maak het niet mooier en straal je eigen identiteit uit. Neem het voorbeeld van Arjan Wanders van BWS bedrijfsauto’s. Arjan haalde met zijn video’s zelfs DWDD! Dat Arjan er nog steeds mee doorgaat, bewijst wel dat de video’s succesvol bijdragen aan de verkoop.

 1. Zorg voor een optimale indruk van het interieur met 360 graden foto’s

AutoTrack is een van de eerste portals die 360 graden interieur foto’s ondersteunt. Deze functie vonden wij bij Used Car Controller zo tof, dat wij, als een van de eerste Occasion Management Systemen, de functie integreerden in ons systeem. De prijs mag het probleem niet zijn: de benodigde camera koop je voor nog geen 400 euro!

Onze ervaring met 360 graden fotografie:

“Direct na de start hebben wij onze 360 graden camera geregeld uitgeleend. En wat blijkt? Gebruikers raakten zo enthousiast, dat ze er zelf een kochten! Een kleine tip: vind je het interieur te donker, zet dan de binnen verlichting aan.”

(Felipe Guiljam, product manager van Used Car Controller)

 

 1. Gebruik een fotostudio voor de beste kwaliteit

Ben je bereid om te investeren in de toekomst en beschik je over voldoende financiële middelen? Pak het dan professioneel aan en overweeg een fotostudio. Het is een van de grootste stappen waarmee je een verschil kunt maken. Voor grote organisaties is een fotostudio al snel rendabel. Verkopers worden immers ontlast waardoor je meer van ze kunt verwachten op het op het gebied van leadmanagement, relatiebeheer en andere verkooptaken.

“Sinds 1,5 jaar maken wij gebruik van 360 graden fotografie van onze exterieurfoto’s. Zaken die voorheen op foto’s onzichtbaar waren, kunnen wij onze klanten nu wél tonen. Zo kan de klant inzoomen op items die voor hem belangrijk zijn, waarbij zelfs beschadigingen en gebruikerssporen zichtbaar zijn. Het zorgt voor transparantie en wekt vertrouwen. Wel denk ik dat de kwaliteit van de 360 graden foto’s beter moet. Dit kan te maken hebben met de kwaliteit van de camera, maar ook met de maximaal toegestane grootte van afbeeldingen op de portals.”

(Arjan Visser, occasionmanager bij Niham Volvo)

 

 1. Zorg met onderscheidende tekst voor een goed verhaal

Ligt het schrijven van teksten je niet? Bij Used Car Controller maken we al geruime tijd gebruik van een professionele tekstschrijver. Zo tillen wij onze website naar een hoger niveau en kunnen wij ons tegelijk bezig houden met wat anders. Onze tekstschrijver wordt ook ingezet door autobedrijven voor het schrijven van aantrekkelijke advertentieteksten. Wil je inspiratie hoe zo’n tekst eruit kan zien? Kijk maar eens naar deze auto.

Al deze tips zijn er om je op weg te helpen, maar doe het stapje voor stapje. Bij elke stap kun je een verschil maken. Blijf kritisch en blijf nadenken over hoe het misschien nog beter kan.

Online opvallen met Used Car controller

Ga jij graag mee met de tijd en wil jij je verder ontwikkelen binnen de online verkoop? De mogelijkheden van Used Car Controller maken van jou een echte automotive professional. Met kwalitatief hoogwaardige advertenties kun jij je onderscheiden en ben je de concurrent een stap voor. Laat jouw huidige abonnement het niet toe om je auto’s te presenteren zoals jij dat wilt? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden om je abonnement te upgraden. Meer informatie? Bel of mail ons, we helpen je graag verder.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *