Tchek ThuisTaxatie

De Online Taxatie Module die wel converteert!

Online Taxatie Modules (OTM) zouden als geen ander geschikt moeten zijn het verkopen van nieuwe of gebruikte auto’s makkelijker te maken. Het tegengestelde is helaas waar. Waarom lukt het toch niet om online inruilaanvragen efficiënt te converteren tot waardevolle leads en verkopen? We zetten de verschillende redenen op een rijtje.

De inruilprijs is te hoog

Een standaard inruilmodule geeft op basis van kenteken, leeftijd en kilometrage vaak een theoretische inruilprijs. Onverwachte schades of niet correcte algoritmes zetten de consument op het verkeerde been. Eenmaal bij het autobedrijf kan de consument zijn ‘droom’ auto alleen kopen als hij/zij meer bijbetaald dan vooraf bedacht. Teleurgesteld zet die consument zijn zoektocht voort en koopt meestal elders.

De inruilprijs is te laag

Net zoals een inruilprijs te hoog kan uitpakken, valt de inruilprijs ook regelmatig tegen. De consument haakt dan direct af. Zelfs een telefonische uitnodiging voor een fysieke taxatie converteert zelden in een afspraak ter plaatse. De Online Taxatie Module helpt een potentiële verkoop dan om zeep in plaats van deze te bevorderen.

Te weinig informatie

Een consument weet niet altijd wat voor een autobedrijf belangrijk is om de beste inruilprijs te bepalen. En in de praktijk blijkt diezelfde consument sommige (kleine) schades oprecht te zijn vergeten. Zonder voldoende informatie rekenen we vaak of te voorzichtig of te positief. Met een lage conversie als logisch gevolg.

Verkoper wil auto fysiek taxeren

Voor de beste inruilprijs wil iedere verkoper een auto het liefste fysiek taxeren. Maar meer dan 50% van de geïnteresseerden komen van ‘ver’. Hoeveel consumenten zijn bereid om in de auto te stappen en bij het autobedrijf zijn of haar auto te laten taxeren? Te veel tijd of te veel kilometers beperken de kans op een succesvolle verkoop.