Wat is Moba?

Moba is als Franse start-up gestart onder de naam Batteries for People. Moba heeft als doel het gebruik van elektrische auto’s te vereenvoudigen. Ze willen ervoor zorgen dat de batterijen van EV’s en Plug-in Hybrids zo lang mogelijk in een goede staat blijven. Om dat doel te bereiken, wordt data verzamelt en gedeeld met eigenaren, berijders en andere betrokkenen.

Wie zit er achter Moba?

Moba wordt onder andere gefinancierd door Engie. In haar bedrijfsvoering wordt Moba ondersteund door Moove-Lab, NextMoove en BPI France.

Moba heeft voor haar innovatieve ontwikkelingen de volgende erkenningen gekregen:

 • Solar Impuls
  Erkenning voor Positive Impact Companies die milieubescherming en winstgevendheid combineren
 • Greentech Innovation Prijs
  Een prijs voor innovatieve bedrijven die bijdragen aan de ecologische transitie
 • CARA Approval
  Een professionele remarketeer wil met 1 oplossing de State of Health van meerdere merken en modellen kunnen vaststellen. Die SOH moet dan wel in lijn zijn met de fabrieksgegevens. Moba is uitgebreid getest door de internationale Car Remarketing Association en heeft de ‘CARA Approved’ status gekregen. Een belangrijke erkenning binnen het internationale remarketing vakgebied.

Welke klanten gebruiken Moba CertifyPro?

Moba is bezig met een Europese opmars. Door haar roots in Frankrijk wordt Moba CertifyPro daar al door vele autobedrijven gebruikt. Dat zijn kleinere autobedrijven, maar ook grotere (dealer)conglomeraten. Maar Moba CertifyPro staat ondertussen ook op de short list van vele fabrikanten en dealergroepen om te gaan gebruiken.

Een aantal toonaangevende namen waar Moba zich dagelijks bewijst zijn:

 • Aramis
  De Franse marktleider in de verkoop van gebruikte auto’s. Met Stellantis als meerderheidsaandeelhouder is het in staat om gestaag door te groeien. Aramis is ook eigenaar van Cardoen (Belgie), BrumBrum (Italie), Carsupermarket.com (UK) en Motordepot.co.uk (UK), Clicars (Spanje)
  Meer zien van Moba bij Aramis? Kijk hier: Video Aramis
 • Arval
  Arval heeft alleen in Nederland al meer dan 100.000 auto’s in de leasevloot. Met gedegen financiering en een stabiele organisatie ontwikkelt deze leasemaatschappij zich meer en meer tot totale mobiliteitsaanbieder
 • Athlon Frankrijk
  Ontstaan vanuit een aantal Nederlandse autodealers die auto’s gingen verleasen, is Athlon jaren later een multinational met vestigingen door heel Europa. Athlon is in Frankrijk Moba gebruiker.
 • Emil Frey France
  Emil Frey is een van de top automotive holdings in Europa en is gebruiker van Moba in Frankrijk.
 • Stellantis Retail
  Stellantis heeft in Frankrijk een groot aantal eigen vestigingen. Binnen deze vestigingen wordt Moba gebruikt voor het taxeren van gebruikte EV’s en PHEV’s.
 • Toyota Motor Europe
  Toyota Motor Europe heeft na een zorgvuldige analyse gekozen voor Moba CertifyPro om het Moba SOH-Certificaat te integreren in haar Used Car Label. Toyota is daarmee de eerste fabrikant die het SOH-Certificaat in heel Europe integreert in haar gebruikte auto label .

Meer informatie kun je vinden op de website van Moba