Afgelopen week heeft het State of Health Certificaat een upgrade gehad. Een belangrijke upgrade wanneer je zonder risico’s een EV of PHEV wilt inruilen of inkopen.

Identificeer defecte batterij cellen bij taxatie

Het State of Health Certificaat heeft een tweede pagina gekregen.

 

De belangrijkste toevoeging is het Maximale Cel Voltageverschil.

Als er tussen verschillende batterij cellen een te groot verschil ontstaat, duidt dit op een mogelijk defect van één van de batterij cellen. Niet alleen de verwachte actieradius is dan stukken korter, het duidt ook op een mogelijk (kostbare) reparatie van de batterij cel.

Als het Maximale Cel Voltage verschil groter is dan 90mV zal het geconstateerde verschil ‘rood’ op de bijlage van het certificaat getoond worden. Het advies is dan het voertuig aan te bieden bij een (merk) specialist om het exacte defect en de mogelijke reparatiekosten vast te stellen. Zonder exact te weten wat er aan de hand is met het batterijpakket, raden we je af het voertuig in te ruilen.

 

Succesvolle verkoop begint bij inkoop
Met de aanvullende technische data op het tweede blad van het State of Health Certificaat kun je nu nog beter de waarde van een EV of PHEV bepalen. Je reduceert niet alleen het risico op (hoge) reparatiekosten, je voorkomt ook dat je een EV of PHEV verkoopt met teleurstellende actieradius en onverwachte batterij reparatiekosten. De succesvolle verkoop van een EV of PHEV begint dus bij een compleet taxatieproces inclusief State of Health analyse.

 

Nog niet gestart met State of Health Certificaten bij inruil of verkoop? Bestel ze hier gewoon online!