Volgende week woensdag, 8 november, gaan we met Car Service Plan een grote stap voorwaarts maken. Een stap waarmee jullie makkelijker en meer onderhoudsabonnementen kunnen verkopen. In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste verbeteringen op een rijtje. Houdt er ook rekening mee dat Car Service Plan volgende week woensdag minder goed bereikbaar is.

Waarom een upgrade?

Sinds de start van Car Service Plan hebben we continue feedback van jullie ontvangen om nog makkelijker onderhoudsabonnementen te verkopen. Veel van die feedback hebben we omgezet in de volgende upgrades:

 • Scherpere prijsstelling
 • Nu ook voor bedrijfsauto’s
 • Meer merken en modellen
 • Betere onderbouwing & offerte
 • Betere calculatie per auto
 • Rekeningnummer wijzigen

Scherpere prijsstelling

We zijn bij de introductie van Car Service Plan gestart met een basis abonnement waarin de kosten voor bepaalde slijtage delen zijn meegenomen. Prijstechnisch zat een onderhoudsabonnement vaak onder of rond de € 50,- per maand. We zien echter dat die prijzen door inflatie sterk zijn gestegen. Klanten zijn nog steeds positief over onderhoudsabonnementen, maar bij een prijs hoger dan € 50,- is de conversie gewoon lager dan voorheen. Daarom introduceren we een nieuw instap onderhoudsabonnement zonder dekking voor slijtage delen. De drie abonnementsvormen die we vanaf volgende week aanbieden zijn:

 • Basic:
  Alle kosten voor auto-onderhoud
 • Plus:
  Alle kosten voor auto-onderhoud en belangrijke slijtage delen
  (gelijk aan de huidige Basic)
 • Plus 24:
  Alle kosten voor onderhoud en slijtage delen, aangevuld met 24 maanden aanvullende garantie (alleen bij de verkoop van een auto)

Abonnementen met een looptijd van 36 maanden komen te vervallen. Deze abonnementsvorm werd slechts in 2,7% van de gevallen verkocht. Dit potentieel ruilen we graag in voor het potentieel van het nieuwe instap (Basis) abonnement.

Bedrijfsauto’s

Een onderhoudsabonnement voor een bedrijfsauto was vaak niet mogelijk. Onze data leveranciers hadden gewoon niet de goede data om altijd een goede abonnementsprijs te berekenen. Een groot gemis in het gebruikte auto segment. We hoorden dat juist veel ZZP-ers en bedrijven graag zekerheid kopen voor hun bestelbus. Met onze nieuwe dataleverancier kun je vanaf volgende week woensdag voor bedrijfsauto’s een realistisch geprijsd onderhoudsabonnement aanbieden.

Meer merken en modellen

Ook bij minder verkochte merken wil je een goed onderhoudsabonnement aanbieden. Te vaak liepen we tegen beperkingen aan. Met de nieuwe data leverancier moet het raar lopen als we geen realistische abonnementsprijs kunnen calculeren.

Betere onderbouwing & offerte

Wat zit er wel en niet in het onderhoudsabonnement? Om klanten nog beter uit te leggen welk onderhoud er de komende twee jaar verwacht mag worden, hebben we achter de “Print Voorstel’ knop nu een strak opgemaakt voorstel met de exacte onderbouwing van de te verwachten kosten voor de komende 2 jaar.  En dus ook van het voorgestelde abonnement. Dat ziet er niet alleen strak uit, het maakt ook uitleg en verkoop gemakkelijker.

Specifiekere calculatie

We hebben geleerd dat de gebruikte data gemiddeld kloppen. Maar dat is dan wel bij voldoende omvang van het wagenpark. Niet iedereen heeft op dit moment echter voldoende omvang om profijt te hebben van dit gemiddelde. Daarom stappen we volgende week over naar een databron waarmee we de verwachte kosten per auto exact berekenen en omzetten naar een abonnementstarief.

Rekeningnummer wijzigen

Klanten veranderen hun rekeningnummer nog wel eens. Dat vraagt echter ook een nieuwe SEPA-overeenkomst. Verander je binnenkort het rekeningnummer van een van je klanten, kun je de klant een hernieuwde SEPA-overeenkomst laten tekenen zodat je weer aan alle regels voldoet die gesteld worden.

Overgang

Volgende week woensdag, 8 november, gaan we je account opnieuw inrichten. Het kan zijn dat het account die dag af en toe niet bereikbaar is of dat de samenstelling van de  abonnementen nog niet helemaal klopt. We verwachten aan het einde van de dag alle accounts te hebben omgezet en gecontroleerd. Zodra alles gecontroleerd is, laten we dat gelijk weten.

Mocht je vragen hebben rondom deze upgrade, schroom niet om te bellen. We helpen je graag.

helpdesk@go-remarketing.com of bel ons (030-261 9196).

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *